Ett brev till Styrelsen

Hej Styrelsen,
Lite frågeställningar inför mötet den 26/4.
Nu så ligger vi verkligen "risigt till" om man ser på kommunens planer.
EN av orsakerna till detta beror på Er tystnad i debatten.
Vi som var på mötet utomhus vid Brytstugan i höstas, förstod då att ni i Styrelsen hade fullt upp med de vanliga vardagliga frågorna runt Brytstugan.
Om ni nu har så mycket att göra med ordinarie styrelsearbete, varför tillsätter ni inte en arbetsgrupp som jobbar aktivt med vår överlevandsfråga.

Det tycker vi är er skyldighet om ni själv inte hinner med.

Se hur Catarina Bertram/Senderöd har varit aktiv i alla diverse sammanhang!!!
Varför inte konsultera henne?

Vad har vi för hjälp av SAMO?

Lite mer action efterlyses.
Mvh Kolonistugeägare

Kommentarer från Styrelsen (genom Chatarina M Tublén - Kassör)
JA, vi har en hel del att göra med det dagliga under pågående säsong!
Nya medlemsansökningar ska hanteras, kolonier ska säljas - JA VI säljer fortfarande kolonier trots läget!, räkningar ska betalas, bokföringen ska skötas, medelmmar som inte betalar sina arrenden ska jagas och skickas kravbrev till, våra sociala media ska uppdateras (så alla våra medlemmar får tillgång till den information vi har), BDT-frågan ska hanteras (den är stor och tar mycket tid), gräset ska klippas, containers ska tömmas, byggnader ska målas och underhållas, allmänytorna ska underhållas, årliga aktiviteter ska planeras och genomföras som tipspromenad, midsommar, loppis och liknande.

Nu har vi även en massa att hantera runt branden som var i påskhelgen. Men vi ska kanske inte bry oss om det "dagliga" som håller föreningen rullande och igång? Strunta i att det inte finns ström på allmänytorna, att vi har ett toaletthus mindre?

Önskemål från er medlemmar är att vi ser över arbetsplikterna - för de är orättvisa i dagsläget, ni önskar att det ska vara dartkvällar, cafékvällar, sportkvällar i vår klubbstuga, frågor kommer om boule och en massa annat som finns på önskelistorna.
Vi ska genomföra besiktning på kolonierna, skriva brev till de som inte sköter sin koloni som sig bör och vi ska följa upp att saker bli åtgärdade. Saker som är trasiga ska lagas, saker som ni vill ha förändrade ska justeras, toaletter ska städas och material fyllas på - till detta har vi ansvariga som är fantastiskt duktiga. En stor eloge till dem!

I samband med detta kritiska läge som har med Stadsplan 2017 att göra har vi i Styrelsen varit på otaliga möten, vi svarar på sms, mail och telefonsamtal. Vi jagar folk inom kommun för att få svar på frågor, vi skickar insändare/mail, vi ifrågasätter och är allmänt jäkla jobbiga. Vi har kallat till möte med kommunpolitiker, pratat med tidningar och och annan media och gör vad vi kan för att vårt ord ska synas och höras.

Till detta ska tilläggas att majoriteten av Styrelsen jobbar heltid, har familj och hem och även en egen koloni som ska skötas med arbetsplikt och allt annat som hör till.

SÅåååå var du får grunderna till VÅR tystnad?! från skulle jag väldigt gärna vilja veta...
Det som togs upp på sommarmötet var att Styrelsen är INTE föreningen - Föreningen är ALLA medlemmarna!!!
Det går inte att sitta på sin "breda gump" och peka finger och ifrågasätta vad Styrelsen gör i ditten och datten, utan att SJÄLV agera som medlem, en del av en förening, för att få saker att hända. Det tycker Styrelsen är DIN skyldighet som medlem i föreningen.

7 personer kan inte "passa upp" på 204 koloniägares enskilda tanke, åsikt och önskemål. Då har föreningen snart ingen Styrelse kvar.
Föreningen blir vad dess medlemmar gör den till! Inte vad Styrelsen gör!

Tycker NI Kolonistugeägare att det behövs en arbetgrupp i detta ärende? Be då Styrelsen om hjälp att få ut informationen att NI har tänkt sätta samman en sådan grupp, så NI kan få hjälp och stöd av eldsjälar. Varför tar inte NI kontakt med Catarina Bertram och ber om tips och råd!! Allt måste inte göras av Styrelsen! Och saken är den, hade någon av ER Kolonistugeägare dragit igång detta så hade troligen delar av Styrelsen engagerat sig.

Varför är inte DU, brevskrivare, VÅR Catarina Bertram??
Styrelsen ser tacksamt att medlemmarna visar lite med engagemang och action i ALLA frågor och händelser kring vår oas Brytstugan nu och i framtiden.

Tack för ordet!
Chatarina M Tublén
Kassör, Koloniföreningen Brytstugan

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter